Tip

Roparun seizoen 2016

Het nieuwe RoParun seizoen is weer van start gegaan!! Met een aantal nieuwe teamleden gaan wij het avontuur weer aan!

RoParun 2016

Het nieuwe RoParun seizoen is weer van start gegaan!! Met een aantal nieuwe teamleden gaan wij het avontuur weer aan!

Hoe wordt de afstand afgelegd?

Een team bestaat uit 8 lopers die afwisselend de afstand overbruggen. Iedere loper wordt bijgestaan door 2 fietsers. Elke loper legt circa 65-70km af. De lopers splitsen zich in 2 groepen van 4 lopers. Als de ene groep loopt, rust de andere groep.

De loper loopt anderhalve kilometer waarna hij de volgende loper aantikt en deze op zijn of haar beurt 1,5 km loopt. Dit alles in etappes van 45-60 km waarna de volgende groep op pad gaat en er door de lopers van de afgelopen etappe gerust wordt. Daarnaast bestaat het team uit chauffeurs, navigators, masseuses en verzorgers die ervoor zorgen dat het het team aan niets ontbreekt. Elke functie is een schakel in de ketting voor het afleveren van de teamprestatie.

De start

Wij vertrekken zaterdag 14 mei 2016 vanuit Arkel op weg naar Parijs.

Het startterrein in Parijs is het Parc Départemental de la Courneuve en is gelegen in de voorstad Dugny, vlakbij het vliegveld Le Bourget. Wij dienen hier minimaal 2 uur voor de start aanwezig te zijn. We zullen hier eten, er kan gemasseerd worden en er volgt een briefing over de aankomende etappes.

De finish

Op maandag 16 mei 2016 zullen wij finishen. Thuisblijvers kunnen de voortgang van ons team volgen op de site van de RoParun www.roparun.nl 

Vanaf café-restaurant “De Papegaai” in Rotterdam Zuid zullen alle lopers en fietsers gezamenlijk de laatste kilometers uitlopen tot de finish bij de Erasmusbrug. Team C, chauffeurs en navigators ontmoeten elkaar bij metro station “Kralingse zoom” om vandaar naar de finish en ontmoetingsplek onderaan de Erasmusbrug te komen. 

Dit is de plek om familie en vrienden te treffen. (Finish is ter hoogte van de Maastoren / Deloitte Wilhelminakade 1 te Rotterdam. Halte / Station:  Wilhelminaplein). Vanaf hier gaat het team naar de Coolsingel om hier de feestelijke finish mee te maken waarbij ieder team haar "moment of fame" krijgt.
twitter updates